Risotto su baravykais, trumais ir Burrata sūriu

Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!

Risotto su baravykais, trumais ir Burrata sūriu

Jums reikės:

  • 260 g Acquerello risotto ryžių
  • 50 g sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
  • Saujos baravykų
  • Quattrociocchi Trumų salsos
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Burrata Gioiella sūrio
  • Juodos druskos dribsnių

Keptuvėje ant aliejaus ir sviesto kepame smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Tuomet dedame supjaustytus baravykus ir dar kepame apie 5 min.

Suberiame risotto ryžius ir vis pamaišydami pakepame keletą minučių.

Po porą samčių pradedame pilti daržovių sultinį. Pamaišome, uždengiame dangčiu ir verdame, kol sultinys susigers. Tuomet vėl pilame sultinį, pamaišome ir uždengiame. Taip darome, kol ryžiai išvirs (11-15 min).

Kai ryžiai jau bus minkšti, dedame porą šaukštų trumų salsos ir išmaišome.

Po truputį pradedame dėti sviestą. Dedame vieną gabaliuką ir maišome, kol ištirps. Tik tuomet dedame kitą gabalėlį sviesto. Taip darome, kol sudedame visą sviestą.

Į lėkštę dedame risotto. Per vidurį serviruojame Burrata sūrį, ant jos šaukštelį trumų salsos. Pašlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi bet juodosios druskos dribsniais.

Skanaus! 🌿

Parengė:

#AnotherBiteKitchen

www.instagram.com/another_bite

Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!

NEMOKAMAS SIUNTIMAS

Nuo 50 eur Lietuvoje siunčiame nemokamai, išskyrus Kuršių Neriją

GREITAS PRISTATYMAS

Pristatome per 2 darbo dienas tiesiai į namus arba artimiausią paštomatą