Pepperonata su prosciutto crudo kumpiu ir Burrata sūriu
Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!
Pepperonata su prosciutto crudo kumpiu ir Burrata sūriu
Jums reikės:
- 3 paprikų
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 šalotinių svogūnų
- 400 g pomidorų
- 1 šaukšto kaparėlių
- 2 skiltelių česnako
- Šviežio raudonėlio
- 250 ml daržovių ar vištienos sultinio
- 350 g Verrigni Maccheroni pastos
- Prosciutto crudo kumpio
- Burrata Gioiella sūrio
- Druskos, pipirų
Įjunkite orkaitėje griliaus funkciją ir sudėkite supjaustytas paprikas odele į viršų. Kepkite apie 15 min arba iki kol paskrus. Perdėkite į indą, uždenkite plėvele ir palaukite, kol atvės apie 10 min. Tuomet nuimkite odeles ir paprikas smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Pakepkite šalotinius svogūnus, kol suminkštės. Tuomet įdėkite paprikas, supjaustytus pomidorus, česnaką, raudonėlį ir sultinį. Vis pamaišydami, kepkite apie 20min. Įdėkite druskos, pipirų jeigu reikia.
Išvirkite makaronus labai al dente, 1 min mažiau nei rašoma instrukcijoje. Ir su žnyplėmis dėkite juos tiesiai į keptuvę su paprikų padažu.
Serviruokite į lėkštes kartu su šviežiu Burrata sūriu ir prosciutto kumpiu.
Skanaus! 🌿
Parengė:
#AnotherBiteKitchen
www.instagram.com/another_bite
Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!