Pavasarinis skrebutis su ricotta ir žirneliais
Pavasariškai žalias ir gaivus skrebutis su BUSTI ūkio ricotta. Tobulų pusryčių į lovą idėja?
Reikės:
- BUSTI ūkio ricotta sūrio (galite užsisakyti per ‘Wolt’ programėlę!)
- De Carlo Tenuta Torre di Mossa D.O.P. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Juodūjų pipirų
- Sicilijos jūros druskos
- Žirnelių
- Citrinos žievelės ir jos sulčių
- Mėtų lapelių
- Skrudintos šviesios duonos
- Sicilietiškų pistacijų
Ricotta sūrį išplakame su žiupsneliu druskos, pipirų ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Žirnelius šakute sutriname su druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi, citrinos žievele ir šlakeliu jos sulčių, priplėšome šviežių mėtų.
Paskrudiname šviesią duoną ir ant jos tepame plaktą ricotta sūrį. Galiausiai padabiname skrebutį citrusiniais žirneliais ir traškiomis sicilietiškomis pistacijomis.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite mūsų Instagram ir Facebook paskyrose.