Aštri plokščia duonelė (flatbread) su saliamiu, Nduja dešra ir Burrata sūriu
Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!
Aštri plokščia duonelė (flatbread) su saliamiu, Nduja dešra ir Burrata sūriu
Jums reikės:
- 1 Stiklinės savaime kylančių miltų (arba paprastų + 1 šaukštelis kepimo miltelių)
- 1 Stiklinės graikiško natūralaus jogurto
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Saliamio
- Ioppolo Nduja dešros
- De Carlo Paruošto aštraus pomidorų padažo su aitriąja paprika
- Burrata Gioiella sūrio
- Šviežio baziliko
- Čili pipirų
- Druskos
- Čili pipirų dribsnių
Sumaišykite miltus ir jogurtą. Įdėkite žiupsnelį druskos.
Minkykite, kol nebelips prie rankų, supjaustykite į norimo dydžio gabaliukus ir plonai iškočiokite.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite iškočiotą tešlą. Kepkite iš abiejų pusių po 2-3 min, kol apskrus.
Tuomet perkelkite jau iškeptą duoną į kepimo skardą ant kepimo popieriaus, patepkite aštriu pomidorų padažu, dėkite saliamį, nduja dešrą ir šaukite į orkaitę kepti grilio režimu kokias 5-8 min.
Serviruokite su šviežiu Burrata sūriu, šviežiu baziliku, čili dribsniais, pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Skanaus! 🌿
Parengė:
#AnotherBiteKitchen
www.instagram.com/another_bite
Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!