Aitriųjų paprikų spagečiai su ančiuviais, buratos sūriu ir traškiais česnakiniais duonos trupiniais
Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!
Aitriųjų paprikų spagečiai su ančiuviais, Burrata sūriu ir traškiais česnakiniais duonos trupiniais
Reikės:
- Česnako
- Duonos plutelės, supjaustytos mažais gabaliukais
- Citrinos žievelės
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Šviežių citrinų sulčių iš vienos citrinos
- Spagečių
- Ančiuvių
- Burrata sūrio
- Parmigiano Reggiano sūrio
- Petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Porą česnako skiltelių, susmulkintą duonos plutelę bei tarkuotą citirinos žievelę sudėti į smulkintuvą ir smulkiai supjaustyti, kol duona pasidarys biri. Pabarstyti druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepti susmulkintą duonos mišinį. Kai paruduos ir duonos gabaliukai pasidarys traškūs – išimti iš keptuvės.
Virkite spagečius su aitriąja paprika pagal instrukciją gerai pasūdytame vandenyje.
Kol makaronai verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir įdėkite keletą ančiuvių filė gabaliukų. Pakepkite dar apie minutę, kol ančiuviai pradės tirpti. Tuomet įpilkite citrinos sultis.
Kai makaronams liks virti apie 3 minutes (makaronai dar yra labai al dente) sudėkite juos į keptuvę ir įpilkite porą puodelių makaronų vandens. Gerai išmaišykite ir leiskite dar porą minučių pavirti.
Tuomet po truputį pradėkite dėti tarkuotą Parmigiano sūrį, pastoviai maišydami. Kai sūris ištirps, nuimkite nuo ugnies.
Tuomet įdėkite gabaliuką sviesto, smulkiai supjaustytas petražoles ir pusę duonos trupinių. Maišykite, kol sviestas ištirps.
Padalinkite spagečius į lėkštes, dėkite plėšytą buratos sūrį, ančiuvius, pabarstykite ant viršaus traškiais duonos trupiniais ir smulkiai pjaustytas petražoles.
Pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Skanaus! 🌿
Parengė:
#AnotherBiteKitchen
www.instagram.com/another_bite/
Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!