Patarimai perkantiems mūsų produktus

MAKARONŲ CHARAKTERISTIKA:

"Verrigni" prekės ženklo makaronai gaminami iš kietųjų kviečių, kietųjų kviečių pilno grūdo, be kiaušinių.
Kietieji kviečiai pasižymi dideliu baltimingumu. Grūde gausu vitaminų B ir E grupės vitaminų, baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų (kalis, fosforas, magnis, geležis), fermentų. Mitybos specialistai pataria kasdien suvalgyti 25-30 gramų sėlenų.
"Rustichella" prekės ženklo makaronai gaminami iš kietųjų kviečių, su kiaušiniais, yra ir be gliuteno.

12 PAGRINDINIŲ TAISYKLIŲ, KAIP TEISINGAI PAGAMINTI MAKARONUS:

VIRIMAS:

  1.  Virti dideliame kiekyje vandens (100 g makaronų - 1 l vandens).
  2.  Laikytis tikslaus virimo laiko nurodyto ant produkto pakuotės. Artėjant laiko pabaigai pradėti ragauti. Išvirti makaronai turi išlikti stangrūs, elastingi. Ypač svarbu nepervirti makaronų su skoniais, kadangi pervirus skonis dingsta.
  3. Verdant makaronus: nepilti aliejaus į vandenį, neuždengti puodo dangčiu, išvirtus makaronus nereikia nupilti šaltu vandeniu.

 
MAKARONŲ IR PADAŽŲ DERINIMAS:

  1.  Ilgiems ir ploniems makaronams, o taip pat fusilloro, fusilloni, radiatori ruošti siūlomi skystos konsistencijos padažai, pavyzdžiui, su pomidorų tyre, bazilikais ir sūriu.
  2. Trumpų formų makaronai - penne, pennoni, lumaconi, rigatoni, calamari, ri- quadro puikiai dera su stambesniais padažo ingredientais - grybais, mėsos gabaliukais ar jūrų gėrybėmis.
  3. Aštrūs makaronai puikiai dera su rukolos (grąžgarsčių) ar bazilikų ar saulėje džiovintų pomidorų pesto padažais, šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus ar net patiekti su jautienos didkepsniu.
  4. Bio pilno grūdo makaronai puikiai puikiai dera su rukolos (grąžgarsčių) ar bazilikų pesto padažais. 
  5. Makaronus su kiaušiniais patiekti su ypač tyro alyvuogių aliejaus, sviesto padažu bei kietuoju sūriu, padažo daug ingredientų šie makaronai nereikalauja, kadangi yra sotūs.
  6. Pomidorų tyrė nėra galutinis produktas, tai yra pagrindas natūraliam pomidorų padažui pagaminti. Pomidorų tyrę reikia troškinti su prieskoninėmis žolelėmis, česnakais bei ypač tyru alyvuogių aliejumi.
  7. Padažai. Paruoštus padažus reikia tik pakaitinti su šlakeliu tyro alyvuogių aliejumi.
  8. Vaikams, sportininkams tinka su mėsa paruošti padažai (bolonietiškas padažas, su vytintu kumpiu ir grietinėle, su rūkyta šonine).
  9. Vyresnio amžiaus žmonėms ir dirbantiems sėdimąjį darbą - makaronai su daržovėmis: pomidorais, cukinijomis, grybais, baklažanais.

 

ALIEJAI.

Ar galima DECARLO alyvuogių aliejų naudoti kepimui?

Visi riebalai (įvairūs alyvuogių ir kiti aliejai, sviestas,  taukai)  gali būti naudojami maisto gaminimui. Skiriasi tik riebalų „dūmo taško“  (it. Punto di fumo) temperatūra. Riebalų „dūmo taško“ temperatūra yra momentas, kuomet kaitinami riebalai tampa toksiškais. Ši temparatūra priklauso nuo riebalų, o tiksliau nuo rūgštingumo esančio jų viduje.

Pavyzdžiui ypač tyro alyvuogių aliejaus, kurio rūgštingumas max 0,2 (visi DE Carlo aliejai) „dūmo taško“ temperatūra yra maždaug 220 laipsnių.

Jei aliejaus rūgštingumas lygus pvz.  1, degimo temperatūra, prie kurios aliejus pradeda virsti toksišku,  yra  160 laipsnių.

Ypač tyras alyvuogių aliejus yra vieninteliai riebalai, kuriuose yra polifenolių. Dėl šios priežasties rekomenduojama maistą gaminti su aukščiausios kokybės pirmo šalto spaudimo alyvuogių aliejumi (mažas rūgštingumas, didelis kiekis polifenolių), kadangi net tuo momentu, kuomet yra pasiekiama „dūmo taško“ temperatūra ir pradeda kurtis laisvieji radikalai, šie iškart yra pasisavinami polifenolių esančių aliejuje. Tai reiškia, kad jeigu ir yra pasiekiama „dūmo taško“ temperatūra, pavyzdžiui kepimo metu, turime pakankamai laiko patiekalui pagaminti.

Iš De Carlo gaminamų aliejų, idealiausiai kepimui tinka Il Classico. Lyginant su kitais De Carlo aliejais, jis nė kiek nenusileidžia savo kokybe. Vienintelis skirtumas - kiti aliejai tokie išskirtiniai, kaip rūšinis brandintas vynas. Jei leidžia galimybės, kepimui galima naudoti visus be išimties De Carlo alyvuogių aliejus.

Mažmeninės prekybos atstovams

Dėl bendradarbiavimo prašome kreiptis:
+370 696 96343
pardavimai@netikmakaronai.lt arba info@netikmakaronai.lt

Susisiekite su mumis

+370 69696343
info@netikmakaronai.lt

Facebook